DOWNHILLCYKLING

Downhillcykling

Att cykla downhill är mycket mer än bara fart och hopp. Erfarna guider ger dig tips inför besöket i Lofsdalens Bike Park och du kan självklart boka en guidad tur.
Innan du stiger på liften testa vårt träningsområde med olika balansövningar och hopp. Börja med att cykla försiktigt genom första leden. Lär känna banan och cykla den fler än en gång. Efter att ha cyklat alla kurvor och känt flytet kan du öka farten.

Downhillcykling är något som ökar kraftigt både i Sverige och i resten av världen. Många skidorter bygger ledsystem och cykling blir en allt vanligare reseanledning på sommaren. Många kompletterar cyklingen med vandring, fiske och andra roliga aktiviteter i fjällmiljö. Lofsdalens leder är byggda för att passa alla – såväl nybörjare som experter och lämpar sig för familjer, företag och kompisgäng som vill ha kul tillsammans. Våra leder är designade av Tom »Pro» Proschazka från Whistler, Kanada. Tom och resten av teamet är världsledande inom design och byggnation av Bike Parks de har designat och byggt banor i bl. a. USA , Canada, Australien, Ryssland, Ukraina och Spanien. Cykling och skidåkning har så mycket gemensamt, farten, glädjenöver att upptäcka något nytt, att komma till nya platser och nya svårigheter att bemästra.

Hyra cykel och utrustning i Skidboden. För mer info: www.lofsdalen.com Tel: 0680-553 05